Extension & Renovation in Attleborough, Norfolk

Posted September 9, 2020

Bespoke Norfolk Group recently completed on the extension and renovation of parts of a lovely cottage in Attleborough, Norfolk. Being an old cottage, the property had plenty of character with a small winding staircase at the front of the property, and small rooms which needed to be adapted to better suit the living requirements of the clients who had bought it.

Our clients purchased the property with existing ideas which they needed to adapt slightly to create more space – so they began working with an architect, and with the help of Bespoke Norfolk Group to help them realise the potential of what they could achieve with their space, planning permission for works to begin was quickly approved.

One of the most major changes to the property was to block up the small staircase at the front of the house, which then created an amazing storage cupboard in the lounge. Blocking this staircase also meant that the room above it, a bathroom, could be made much larger and renovated accordingly. With the removal of that staircase, a new central staircase was installed which unlocked the whole second storey area by creating a new landing, three bedrooms and a much more spacious family bathroom.

This new central staircase really allowed for ideas that our clients had not really explored before such as in the second storey bedroom, the bulkhead of the staircase created a natural space to install a bookcase. Our clients were particularly impressed by the craftsmanship involved when creating both the bespoke bookcase and built in wardrobe stating “We are so pleased with how both installations have turned out and that was all down to the care and skills of the guys on site.”

Downstairs, an old dilapidated conservatory has been renovated into a beautiful light and airy open plan kitchen diner space, featuring gorgeous oak framed windows. Running behind the kitchen diner is a utility room and en-suite bathroom for the fourth bedroom that was created downstairs.



We caught up with our clients on how they came about choosing Bespoke Norfolk Group as their chosen contractor for their project. We came recommended by a previous client who had works completed over in Mulbarton, and an appointment was arranged with one of our managing directors, Stuart, who came out to view the space. It was really Stuart’s enthusiasm for the project and vision for what could be achieved that invigorated our clients to want to proceed with the works.

Bespoke Norfolk Group’s dedicated project manager’s and office based team, made quick preparations for getting the work booked in and works were able to start around a month later. The whole project was able to run smoothly based on the fact that our clients were in a position to be able to move into other accommodation whilst most of the works were being carried out.

The finished results are stunning and we love this project as it is a perfect example of how you can open up properties with character that typically tend to feature small spaces. If you’re reading through this blog and wondering if you could do something similar with your space – it’s completely FREE for one of our professionals to come out to your property and offer advice or price up for a quotation.

Simply use the contact form here on our website to get in touch today and we will arrange the rest!


< Back to blog

Reviews